پارک کوهستانی دراک شیراز یکی از بزرگ‌ترین بوستان‌های ایران است که در دامنه کوه دراک در شمال غرب این شهر قرار دارد.

پارک کوهستانی دراک شیراز

مشخصات:

  • پارک کوهستانی دراک شیراز با ۵۸۰ مساحت هکتار در در دامنه غربی ارتفاعات کوه دراک در نزدیکی سد آتی الاحداث تنگ سرخ شیراز واقع شده است.
  • کوه دراک در امتداد رشته کوه زاگرس قرار دارد که از غرب شیراز شروع شده و با عبور از شمال‌غرب به روستای علی‌آباد ختم می‌شود.
  • قله‌های شمالی این کوه از اوایل تا اواخر آذر ماه پوشیده از برف است.
  • عملیات ساخت این پارک در اسفند ماه ۱۳۹۲ آغاز گردید.
  • فاز اول پارک دراک پس از چهار سال در تابستان ۱۳۹۶ توسط شهرداری شیراز گشایش یافت.
  • در فاز اول امکاناتی نظیر پیست دوچرخه سواری، پیاده راه، آلاچیق، سرویس بهداشتی، زمین بازی کودکان، باغ گیاهان دارویی و… در اختیار عموم قرار گرفت.
  • طرح توسعه این پارک در فازهای دوم و سوم هم‌اکنون در حال انجام است و با ساخت سد تنگ سرخ مساحت آن به ۱۰۰۰ هکتار افزایش می‌یابد.

 

امکانات و جاذبه های پارک:

  • در پارک کوهستانی دراک شیراز می‌توان زیر آلاچیق‌ها نشست یا دریاچه مصنوعی‌اش را دید.
  • مسیرهای زیبای پیاده‌روی و دوچرخه سواری از دیگر زیبایی‌های  این پارک است.
  • در این پارک مسیر مناسب سازی شده ای برای پیمایش کوه وجود دارد.
  • هوای تمیز پارک و چشم‌انداز زیبایی که از کوه به شهر و طبیعت اطراف دیده می شود، یکی دیگر از جاذبه های این پارک است.
  • در این پارک تفریحی گردشگری می‌توانید تجربه‌ی استفاده از تله کابین، زیپ لاین و چرخ فلک بزرگ را داشت.
  • پارک کوهستانی دراک مکانی اقامتی محسوب می‌شود که در آن هتل باکیفیتی ساخته شده است.
  • باغ کاشت گیاهان دارویی هم برای طبیعت دوستان جذاب به‌نظر می‌رسد.
  • ایستگاه کرایه دوچرخه کنار ورودی پارک قرار دارد.
  • مهیج‌ترین تفریح در این پارک زیپ‌لاینی‌ست که تا ۲۰۰ متر ارتفاع دارد و طول مسیر آن ۱۲۰۰ متر است.

 

پارک کوهستانی دراک شیراز

قوانین زیپ لاین:

  • برای استفاده از زیپ لاین، ابتدا توسط مربیان آزموده آموزش داده می شود.
  • امکان استفاده از زیپ لاین برای کودکان زیر ۹ سال به همراه والدین نیز وجود دارد.
  • به دلیل وجود شیب‌های شدید پیاده‌روی در مسیرهای پیاده، دسترسی به پارک کمی دشوار است. بنابراین اگر شرایط جسمی مناسبی ندارید، از مسیر پیاده پارک کوهستانی دراک استفاده نکنید.
  • پارک دراک در کوه احداث شده و آب‌وهوای آن در فصل‌های پاییز و زمستان نسبت به نیمه اول سال سرمای قابل‌توجهی دارد.

 

سایر اطلاعات:

نشانی: شیراز، ابتدای بلوار حسینی الهاشمی (از سمت فرهنگ شهر)، پارک کوهستانی دراک

ساعت کار: همه ایام هفته به طور یک‌سره از هشت صبح تا یازده شب فعال می باشد

 

از دیگر پارک های طبیعی شیراز می توان به پارک جنگلی پالایشگاه و پارک جنت نیز اشاره کرد.