شهر تبریز به شهر موزهها نیز شناخته میشود. یکی از مهم ترین موزههای باستان شناسی کشور، به نام موزه آذربایجان تبریز فعالیت دارد.

معرفی:
- پس از موزه ملی ایران در تهران، موزه آذربایجان تبریز دومین موزه باستان شناسی کشور است.
- این موزه که در کنار مسجد کبود تبریز واقع شده است، 2400 متر مربع زیربنا دارد و از 3 طبقه و یک کتابخانه تشکیل شده است.
- تنظیم نقشه ساخت موزه آذربایجان، توسط باستان شناس فرانسوی، آندره گدار، بوده است. ترسیم این نقشه بر عهده اسماعیل دیباج، رییس اداره فرهنگ تبریز بوده است.
- این موزه ورودی زیبایی متشکل از پلههای سنگی، یک در چوبی بزرگ و زیبا به همراه دو قوچ سنگی و زیباست.
تاریخچه:
- در سالهای 1306 و 1307 تعداد زیادی سکه کشف شده بود که در سالن یک کتابخانه به نمایش درآمدند.
- پس از استقبالی که از بازدید این سکهها صورت گرفت، جمعی از تاریخ دوستان بر آن شدند تا موزهای افتتاح کنند.
- در سال 1337 ساخت موزه آغاز شد و موزه آذربایجان در سال 1341 افتتاح گردید.
بخشهای موزه:
- موزه آذربایجان از سه بخش باستان شناسی، مردم شناسی و تاریخ مشروطیت تشکیل شده است.
- بیش از 12 هزار اشیای موجود در موزه آذربایجان تبریز، از حفاریهای انجام شده در موشلان، حسنلو، قره تپه، خسرو شاه و مارلیک به دست آمده است. قدمت برخی از این اشیا به چهار هزار سال پیش از میلاد میرسد.
- طبقه همکف موزه، متعلق به آثار قبل از تاریخ و قبل از اسلام است. برخی از آثار این طبقه مانند سفالینههای تپه اسماعیل آباد بیش از 7 هزار سال قدمت دارند. سنگهای معدنی سرپانتین که مربوط به جیرفت کرمان هستند نیز به دوران قبل از اسلام تعلق دارند. در این طبقه اجسادی مربوط به هزاره اول قبل از میلاد نیز قرار دارند. مجسمه الهه زن رستم آباد با سه هزار سال قدمت که نشان دهنده ارزش زن در دوران ایران باستان است، از اشیای جالب این موزه است.
- در طبقه اول موزه آثار باستانی و آثاری از تمدن نیشابور مربوط به قرن چهارم هجری دیده میشود. آثار این بخش از موزه تا دوران قاجار هستند. از میان این آثار میتوان به قفل رمزی مربوط به اواخر قرن ششم هجری و ظروف سفالی دوره ایلخانی اشاره کرد.آثار دوره اسلامی، مهرهای دوران مختلف اسلامی و گنجینه سکه نیز در این طبقه قرار گرفته است.
- دربخش مردم شناسی نحوه و شیوه زندگی مردم و آداب و رسوم نقاط مختلف کشور به نمایش گذاشته شده است. این بخش که درطبقه زیرین قرار دارد، به مجسمههای آقای احد حسینی اختصاص داده شده است. این مجسمههای بسیار زیبا زندگی انسانها را در طول تاریخ به ویژه در قرن بیستم به نمایش گذاشته اند.
- یک بخش جدید هم از سال 1386، متشکل از سنگ مزارهای تاریخی، پیکرههای سنگی (مربوط به وقایع مختلف تاریخی) و سنگ نوشتهها شروع به فعالیت کرده است.
سایر اطلاعات:
آدرس: تبریز، خیابان امام خمینی، میدان ساعت، جنب مسجد کبود
ساعات بازدید: 8 صبح الی 19:30
شماره تماس: 04135261696
چنانچه میخواهید اطلاعات کاملی از جاذبههای گردشگری تبریز به دست آورید، با آسان گردش همراه باشید.
نظر (0)