«آنچه قبل از سفر باید بدانید»
تهران ، پایتخت ایران با بیش از 730 کیلومترمربع مساحت، دارای بیش از 8 میلیون نفر جمعیت میباشد. این شهر، بیست و چهارمین شهر پر جمعیت جهان، پر جمعیت ترین شهرغرب آسیا و پرجمعیت ترین شهر ایران است و نیز سومین کلانشهر خاورمیانه است. ای شهر کانون فعالیت های سیاسی و اقتصادی ایران است که بیش از 200 سال است که پایتخت ایران است. به همین دلیل اکثر تصمیمات اداری و اجرایی در تهران گرفته میشود.
آب و هوا
تهران در دامنه های جنوبی البرز و در وادی بین کوه و کویر واقع شده است. در شمال شهر آب و هوا معتدل و در مناطق کم ارتفاع آب و هوا نیمه خشک است. میانگین دمای شهر با توجه به فصل معمولا بین 5- تا 35 درجه سانتیگراد میباشد.
دین و مذهب
اکثر مردم مقیم تهران مسلمان هستند. اما زرتشتیان، مسیحیان و یهودیان بسیاری هم در این شهر زندگی میکنند.
تاریخچه:
تاریخ این شهر را در دو دوره زمانی مختلف بررسی می کنیم:
پیش از اسلام:
این شهر که در قدیم طهران نامیده می شده، یکی از قدیمی ترین شهرهای ایران و حتی جهان است. به دلیل موقعیت جغرافیای و وجود باغ ها و زمین های حاصلخیز، این شهر قدمت زیادی در سکونت دارد. یافته های باستان شناسی در چشمه علی ری، دروس و قیطریه از وجود جمعیت در این مناطق از حدود 7 هزار یال پیش حکایت می کند. در اواخر هزاره دوم قبل از میلاد آریایی ها به منطقه چشمه علی شهرری کوچ کردند. ری از گذشته به سبب مرکزیت سیاسی، بازرگانی و مذهبی بسیار مورد توجه و حمله قرار می گرفته است. روستای تهران که از توابع ری بوده است به دلیل داشتن حفره های زیرزمینی مورد توجه دولتمردان قرار داشته. ابتدا از روستای تهران به عنوان پناهگاه استفاده می شده است. پس از یورش مغولان به ری و ویرانی این شهر، برخی از مردم به تهران پناه آوردند.
پس از اسلام:
در دوران صفوی کم کم تهران رونق گرفت. در سال 916 خ. باغ های خوش آب و هوای تهران مورد توجه شاه طهماسب اول قرار گرفت و شاه دستور داد دور آن حصار بکشند. این حصار 4 دروازه و 114 برج به تعداد سوره های قرآن داشت. مساحت تهران در آن دوران به 440 هکتار رسید. در دوره شاه عباس اول به پیروی از شاه طهماسب، کاخ ها و کاروانسراهای زیادی برپا شد. در این زمان باغ بزرگی به نام چهارباغ برای سکونت خاندان سلطنتی احداث گردید.
این شهر برای اولین بار توسط ایل قاجار و آغا محمدخان قاجار برای پایتخت برگزیده شد. ساختار شهری تهران در زمان فتحعلی شاه پبشرفت چشمگیری داشت. ساختمان ها و خیابان های جدیدی در این زمان در این شهر ساخته شد. در زمان ناصرالدین شاه و به همت امیرکبیر امور بهداشتی، نظامی و اقتصادی تهران سازماندهی شد. با تاسیس مدرسه دارالفنون و آموزش فنون مهندسی، ساختمان سازی در تهران تغییرات بسیاری داشت. در سال 1275 هجری قمری برای اولین بار برای تهران نقشه طراحی گردید. در زمان ناصرالدین شاه باغ ها و کاخ ها و اراضی بسیاری در این شهر ساخته شد که بعضی از آنها هنوز هم پابرجاست.
تهران در حال حاضر دارای 22 منطقه شهری، 134 ناحیه و 374 محله است. امروزه تهران مرکز سیاسی، اقتصادی و تجاری ایران به شمار میرود.
جاذبه های گردشگری:
تهران دارای جاذبههای دیدنی، تفریحی، فرهنگی، تاریخی و مذهبی بسیاری است که به اختصار نام می بریم.